Γενικές ιατρικές πληροφορίες

Ανδρολογικό Ιατρείο 

Το ιατρείο αυτό δέχεται με προγραμματισμένο τακτικό ραντεβού κάθε ασθενή με συμπτώματα υπογονιμότητας ή στυτικής δυσλειτουργίας (ανικανότητας). Η προσέγγιση γίνεται με λεπτομερή καταγραφή του προβλήματος κατά την πρώτη επίσκεψη. Η παρακολούθηση είναι τακτική τόσο για τα συμπτώματα όσο και για τις τυχόν αλλαγές που θα απαιτήσει η χορηγούμενη αγωγή, αφού προηγουμένως γίνουν οι απαιτούμενες εξετάσεις. Ραντεβού μπορείτε να κλείσετε στο 2413-501179 και 2413-502399, κατά τις ημέρες λειτουργίας του Ιατρείου (κάθε Δευτέρα πρωί).

περισσότερες πληροφορίες


Βιοψία Προστάτη

Η ένδειξη για καρκίνο του προστάτη μπορεί να τεθεί από μια εξέταση (δακτυλική εξέταση) και ένα διαγνωστικό test στο αίμα (PSA). Αυτές οι δύο εξετάσεις θα καθορίσουν την ανάγκη να υποβληθεί κάποιος σε βιοψία προστάτη κατευθυνόμενη υπό διορθικό υπερηχογράφο και να διαγνωσθεί η νόσος. Μόνο η βιοψία στοιχειοθετεί την ύπαρξη ή όχι κακοήθειας. Στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για όλη τη διάρκεια του έτους, γίνονται βιοψίες προστάτη. Ραντεβού μπορείτε να κλείσετε στο 2413-502421 κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη από τις 10:00-13:00, από όπου θα λάβετε και την απαραίτητη πληροφόρηση.


Χειρουργείο Ημέρας

Το χειρουργείο Ημέρας λειτουργεί έτσι ώστε περιστατικά που αφορούν μικροεπεμβάσεις, όπως λ.χ. πλαστικές χαλινού, περιτομές, διαστολές ουρήθρας ή οπτικές ουρηθροτομές , να γίνονται χωρίς την ανάγκη της μακράς νοσηλείας του ασθενούς, ή χωρίς να είναι αναγκαία η παραμονή του ασθενούς στο Νοσοκομείο. Η προσπάθειά μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα ευέλικτο σύστημα εισαγωγών χωρίς όμως να παραβιάζονται οι κανόνες σωστής προετοιμασίας και ασφάλειας των επεμβάσεων αυτών. Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία εξαρτάται από την ιατρική γνώμη του θεράποντος ιατρού και συχνά οδηγεί σε αποφυγή του κόστους ή της ταλαιπωρίας της μακράς παραμονής στο Νοσοκομείο όταν κάτι τέτοιο μπορεί να αποφευχθεί και εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες.


Ογκολογικό Ιατρείο

Το συγκεκριμένο ιατρείο διακινεί μεγάλο όγκο ασθενών που είτε παρακολουθούνται τακτικά στα πλαίσια κάποιου κακοήθους νοσήματος είτε υποβάλλονται σε χρόνιες θεραπείες που απαιτούν τη σύντομη νοσηλεία στην Κλινική μας (π.χ. ενδοκυστικές εγχύσεις ή θεραπείες με ορμόνες για τον καρκίνο του προστάτη). Το ιατρείο διαθέτει την οργάνωση του αρχείου των εν λόγω ασθενών, ενώ τόσο το ιατρικό όσο και το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό είναι εξοικειωμένο με την σωστή και ασφαλή χορήγηση των σκευασμάτων, την παρακολούθηση των ασθενών και την πιθανή αντιμετώπιση κάθε παρενέργειας από αυτές τις θεραπείες. Το Ογκολογικό Ιατρείο λειτουργεί κάθε Τετάρτη κατά τις πρωινές ώρες και ραντεβού μπορεί να κλείσει κανείς στο 2413-502421 την ημέρα λειτουργίας του ιατρείου.

περισσότερες πληροφορίες