Μέλη ΔΕΠ

Τζώρτζης Π. Βασίλειος, MD, PhD, FEBU

Τζώρτζης Π. Βασίλειος, MD, PhD, FEBU

Καθηγητής Ουρολογίας και Διευθυντής

  • Fax: (+30) 2413 501562

Γεννήθηκε στην Καστοριά το 1964. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Φλωρεντίας (1990). Εκπαιδεύτηκε στην Ουρολογική Κλινική του Α.Π.Θ. στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς και στην Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου "Gregorio Maranon"  της Μαδρίτης και απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας της Ουρολογίας κατόπιν εξετάσεων (1999).

Απέκτησε τον τίτλο του Fellow of the European Board of Urology - FEBU (2000). Εργάστηκε ως επιστημονικός Συνεργάτης στην Ουρολογική Κλινική του Α.Π.Θ. (2000) και στο Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του Α.Π.Θ. (2001). Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. με θέμα διδακτορικής διατριβής  "Συμβολή των υπαρχουσών διαγνωστικών μεθόδων στην αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη" (2003). Μετεκπαιδεύτηκε  στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου "Gregorio Maranon" Μαδρίτη - Ισπανία (2000) και στην λαπαροσκοπική χειρουργική στην Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική, Academic Medical Center (AMC), Άμστερνταμ -  Ολλανδία  (2008).

Από το 2003 μέχρι σήμερα, υπηρέτησε σε όλες τις βαθμίδες σαν μέλλος ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Είναι Καθηγητής Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τοποθετημένος στην Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική. Τα κύρια επιστημονικά - κλινικά ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν την Ογκολογία του ουροποιογεννητικού, την ενδοουρολογία - λιθίαση, τη λαπαροσκοπική χειρουργική και την Ανδρολογία.  Από το 2008 είναι υπεύθυνος του μοναδικού Κέντρου Αναφοράς στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του καρκίνου του όρχεως, έχοντας την ευθύνη των οπισθοπεριτοναϊκών λεμφαδενικών καθαρισμών.

Από το 2007 είναι μέλος της Ευρωπαϊκής εξεταστικής επιτροπής του European Board of Urology και αντιπρόεδρος του τμήματος Ουρογεννητικής Ογκολογίας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας. Κύριος ερευνητής σε διεθνή κλινικά – ερευνητικά  πρωτόκολλα και προγράμματα. Μέλος σε πολυάριθμες εθνικές και διεθνείς επιστημονικές εταιρείες, μέλος επιστημονικής και συντακτικής επιτροπής ιατρικών περιοδικών και κριτής εργασιών σε πολλά διεθνή ουρολογικά περιοδικά. 


Γκράβας Α. Σταύρος, MD, PhD, FEBU

Γκράβας Α. Σταύρος, MD, PhD, FEBU

Αν. Καθηγητής Ουρολογίας


Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1989. Απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας της Ουρολογίας και τον τίτλο του FEBU (Fellow of European Board of Urology) το 1999 κατόπιν εξετάσεων. Eξειδίκευση στην Ενδοουρολογία με επίσημο Fellowship της Παγκόσμιας Ενδοουρολογικής Εταιρείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Radboud του Nijmegen, Ολλανδίας (2002).

Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (“Η σημασία του βασικού Ινοβλαστικού Αυξητικού παράγοντα των ούρων σε ασθενείς με καρκίνο της ουροδόχου κύστεως”, 2005). Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ (Ph.D. Thesis on “Transurethral Microwave Thermotherapy for BPH – From Evidence-based Guidelines to Clinical Practice”, 2007).

Αναπληρωτής Καθηγητής Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τοποθετημένος στην Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική. Τα κύρια επιστημονικά ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη φαρμακευτική θεραπεία και τις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές στην καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, την ενδοουρολογία, την ογκολογία και την αντιμετώπιση της λιθίασης. Είναι υπεύθυνος του ιατρείου Μεταβολικού Ελέγχου Λιθίασης.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Board of Directors) της SIU (Societé Internationale d’ Urologie) and Πρόεδρος του SIU Education and Consensus Office.  

Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για την επεξεργασία και σύνταξη των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την αντιμετώπιση των ανδρικών LUTS συμπεριλαμβανομένων της καλοήθους προστατικής απόφραξης» της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (EAU Guidelines on non-Neurogenic male LUTS including BPO) (2013-σήμερα), ενώ ήταν μέλος της ίδιας Ομάδας Εργασίας από το 2005 ως το 2012. Συμμετέχει στην ανάπτυξη των EAU Patient Information Leaflet, μιας πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας για την αξιόπιστη πληροφόρηση των ασθενών για τις παθήσεις του ουροποιητικού.

Μέλος της επιτροπής ‘Antibiotics and Handling and Prevention of Complications’ για την ανάπτυξη του 3rd International Consultation on Stone Disease, υπό την International Consultation of Urological Diseases (ICUD)

Είναι Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Clinical Research Office of Endourological Society αντιπροσωπεύοντας την Ευρώπη.

Μέλος της επιτροπής «New Minimally Invasive and Surgical Developments in the Management of Benign Prostatic Obstruction» με σκοπό τη συγγραφή των νεότερων Οδηγιών στην αντιμετώπιση των παθήσεων του προστάτη στα πλαίσια του 6th International Consultation on Prostate Cancer and Prostate Diseases που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

Υπηρέτησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενδοουρολογικής Εταιρείας (Board of the Directors of the Endourological Society) ως το 2012.

Άλλες ομάδες εργασίας στις οποίες συμμετέχει είναι το Editorial Board at Large of European Urology και European Urology Supplements, το Editorial Board of Journal of Endourology (υπηρετώντας ως Section Editor on New Technologies). Μέλος σε πολυάριθμες εθνικές και διεθνείς επιστημονικές εταιρείες και κριτής εργασιών σε όλα τα διεθνή ουρολογικά περιοδικά.


Καρατζάς Δ. Αναστάσιος, MD, PhD, FEBU, FEAPU

Καρατζάς Δ. Αναστάσιος, MD, PhD, FEBU, FEAPU

Επ. Καθηγητής Ουρολογίας


Γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα και είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών (1996). Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στην ειδικότητα της Ουρολογίας στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας το 2004 κατόπιν εξετάσεων και αποτελεί Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το 2010. Μετεκπαιδεύτηκε στην Μονάδα Εξωσωματικής Λιθοτριψίας της Β’ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής Αθηνών (2005) και στην Παιδοουρολογία, στην Παιδοουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου του Innsbruck της Αυστρίας (2007). Η ενασχόληση του με την Κλινική Ουρολογία μετά την λήψη της ειδικότητας έγινε στην Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του ΠΓΝ Λάρισας, αρχικά ως άμισθος επιστημονικός συνεργάτης (2004-2006) και ακολούθως ως Επικουρικός Επιμελητής και Επιμελητής Β΄ (2006-2010). Τον Οκτώβριο του 2010 εκλέχθηκε στη θέση Λέκτορα Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ από τον Ιούνιο του 2014 εξελίχθηκε στην βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο ως άνω Πανεπιστήμιο.

Οι κλινικές ενασχολήσεις του εστιάζονται στην Ενδοουρολογία-Λιθίαση Ουροποιητικού, την Νευροουρολογία-Ουροδυναμική, την Ουροογκολογία και την Παιδοουρολογία. Το 2005 οργάνωσε, ανέπτυξε και λειτούργησε εκ θεμελίων την Μονάδα Εξωσωματικής Λιθοτριψίας της Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής του ΠΓΝ Λάρισας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η παραπάνω Μονάδα είναι η μοναδική στην Ελλάδα με πιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας κατά το πρότυπο ISO 90001:2008, με τον ίδιο να αποτελεί τον υπεύθυνο ποιότητας της εν λόγω Μονάδας. Υπήρξε υπεύθυνος της Μονάδας Νευροουρολογίας-Ουροδυναμικής της Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής του ΠΓΝ Λάρισας για τα διαστήματα 4/2007-10/2007, 4/2008-8/2008 και από τον Αύγουστο του 2009 έως τον Αύγουστο του 2010. Επίσης, σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝ Λάρισας, οργάνωσε και λειτούργησε το Παιδοουρολογικό Ιατρείο  και το Ιατρείο Παιδικής Ακράτειας και Ενούρησης, στα πλαίσια λειτουργίας της Μονάδας Νευροουρολογίας- Ουροδυναμικής της Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής του ΠΓΝ Λάρισας(Ιατρειο Χειρουργικης Ουρολογιας Παιδων-Λειτουργικων Διαταραχων Ουρησης Παιδων) (2008-σήμερα). Τέλος, από το 2008 έως και σήμερα, είναι μέλος του μοναδικού Κέντρου Αναφοράς στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του καρκίνου του όρχεως, συμμετέχοντας ενεργά στην χειρουργική ομάδα των οπισθοπεριτοναϊκών λεμφαδενικών καθαρισμών.

Είναι μέλος πολλών ελληνικών και ξένων επιστημονικών εταιρειών, μεταξύ αυτών της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (EAU), της Ευρωπαϊκής Παιδοουρολογικής Εταιρείας (ESPU) και της Διεθνούς Εταιρείας Παιδιατρικής Εγκράτειας (International Children’s Continence Society,ICCS). Είναι Fellow του European Board of Urology (2007),καθώς και Fellow of the European  Academy of Pediatric Urology (FEAPU). Τέλος, είναι κριτής σε 11 διεθνή περιοδικά.