Ιατροί ΕΣΥ

Αραβαντινός Σ. Ευάγγελος, MD, PhD

Αραβαντινός Σ. Ευάγγελος, MD, PhD

Διευθυντής ΕΣΥ


Γεννήθηκε το 1955. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1981). Ειδικότητα στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Lengerich (3 έτη) και την Ουρολογική Κλινική του St. Elisabeth Hospital Neuwied στη Γερμανία (έτος λήψης Ειδικότητας 1990). Από τον Απρίλιο 1990 μέχρι τον Ιούλιο 1991 επιμελητής στην Ουρολογική Κλινική του St. Elisabeth Hospital Neuwied στη Δ. Γερμανία. Επιμελητής στην Ουρολογική Κλινική του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ Πεντέλης (Απρίλιος 1992 - Ιούνιος 1999). Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Εργαστήριο Ιστολογίας / Εμβρυολογίας (1997).

Κατά τη μετεκπαίδευσή του πλην του γνωστικού αντικειμένου της Γενικής Ουρολογίας, το κλινικό του έργο εστιάστηκε ιδιαίτερα α) στην Ενδοουρολογία (ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές ουρολογικές τεχνικές -minimally invasive surgical techniques - ανωτέρου και κατωτέρου ουροποιητικού συστήματος και διαδερμικές χειρουργικές τεχνικές) β) την Ουρολογική ογκολογία.

Από το 1993 κατοχή σχετικής άδειας από το Υπουργείο Υγείας (ΚΕΣΥ) εκτέλεσης υπερηχοτομογραφημάτων της ειδικότητας της Ουρολογίας ΚΕΣΥ - 25/1/93). Από τον Ιούνιο του 1999 Επιμελητής A' και υπεύθυνος του τμήματος της Ενδοουρολογίας της Ουρολογικής Κλινικής του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και από 4 ετών Διευθυντης ΕΣΥ.  Μέλος της Γερμανικής Ουρολογικής Εταιρείας, της Αμερικανικής Ενδοουρολογικής Εταιρείας, και του Ελληνογερμανικού Συνδέσμου Ουρολόγων (Griechisch-Deutscher Urologen Verband).


Ζάχος Ιωάννης, MD, PhD, FEBU

Ζάχος Ιωάννης, MD, PhD, FEBU

Διευθυντής ΕΣΥ


Ο Ζάχος Ιωάννης γεννήθηκε το 1971 στη Λάρισα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Aνκόνα, Ιταλία το 1998. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ουρολογίας στην Ουρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών 'Ο Άγ. Ανδρέας' το 2007. Τον ίδιο χρόνο έλαβε τον τίτλο του Fellow of the European Board of Urology-FEBU κατόπιν εξετάσεων.

Το 2009 έλαβε τη διδακτορική διατριβή του με θέμα «Η μορφολογική μελέτη της έκφρασης της τελομεράσης στα υψηλής κακοήθειας ουροθηλιακά καρκινώματα της ουροδόχου κύστης σταδίου Τα-Τ1, η συσχέτισή της με την εξέλιξη της νόσου και η έκφραση της δραστηριότητας της μετά από ενδοκυστική θεραπεία με BCG». 

Τον ίδιο χρόνο έκανε μετεκπαίδευση στην Ανδρολογία στην Ουρολογική Κλινική 'San Raffaele' του Μιλάνου. Το 2012 μετεκπαιδεύτηκε στην Ουρολογική Κλινική του Fundacio Puigvert της Βαρκελώνης στην Ουρογεννητική Ογκολογία και την Λαπαροσκοπική Χειρουργική. Το 2017 μετεκπαιδεύτηκε στο Βέλγιο στην Λαπαροσκοπική Χειρουργική υπό την αιγίδα της Βέλγικης Λαπαροσκοπικής Εταιρείας στα Νοσοκομεία Ath, Hornu, Tournai και Lille.

Από τον Νοέμβριο του 2007 ως τον Ιανουάριο του 2011 εργάστηκε στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως Επικουρικός Επιμελητής. Από τον Φεβρουάριο του 2011 είναι Επιμελητής  στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας  και υπεύθυνος του Ανδρολογικού και του Ογκολογικού Ιατρείου στον τομέα του Καρκίνου της ουροδόχου κύστης.

Είναι κριτής σε πολλά ξενόγλωσσα περιοδικά και ενεργό μέλος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, της European Association of Urology και της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρείας. Έχει συγγράψει άρθρα σε ξενόγλωσσα περιοδικά.


Οικονόμου Μ. Αθανάσιος, MD, FEBU

Οικονόμου Μ. Αθανάσιος, MD, FEBU

Επιμελητής Α'


Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1974. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1998). Ολοκλήρωσε την ειδικότητα στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2006), και το 2007 έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας. Το 2007 κατόπιν εξετάσεων πήρε τον τίτλο του Fellow of the European Board of Urology-FEBU. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το 2006 διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης της Ουρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το 2007 μετεκπαιδεύτηκε  στην Ουροδυναμική, Νευροουρολογία, Γυναικολογική Ουρολογία και τη χειρουργική πυελικού εδάφους στο Neuro-Urology Department, Medical University of Innsbruck. Το 2008 έλαβε υποτροφία του European Urologic Scholarship Program (EUSP) ως Research Fellow στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Το 2008 διετέλεσε επικουρικός επιμελητής στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  Από τον Αύγουστο 2008 επελέγη ως υπότροφος της Β΄ Ουρολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ. και του Κέντρου Έρευνας της Εγκράτειας και Παθήσεων του Πυελικού Εδάφους (ΚΕΠΠΕ) του ΜΜΟΠ, όπου και εργάστηκε ως το Νοέμβριο του 2011.

Το 2011 διορίσθηκε ως Επιμελητής στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας στο οποίο έως και σήμερα είναι υπεύθυνος του Ιατρείου Νευροουρολογίας, Ουροδυναμικής και Γυναικολογικής Ουρολογίας.

Είναι κριτής σε διεθνή και ελληνικά ουρολογικά περιοδικά και μέλος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (EAU) και της Διεθνούς Εταιρείας για την Εγκράτεια (International Continence Society, ICS).

 

 


Μητράκας Λάμπρος, MD, MSc, PhD, FEBU

Μητράκας Λάμπρος, MD, MSc, PhD, FEBU

Επιμελητής Α'


Ο Μητράκας Λάμπρος γεννήθηκε το 1978 στην Λάρισα. Το 1996 εισήχθη ως υπότροφος στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Παν/μίου Θεσ/νίκης. Έλαβε το πτυχίο Ιατρικής το 2002.  Εκπαιδεύτηκε στην ειδικότητα της Ουρολογίας στην Ουρολογική Κλινική του Παν/μίου Θεσσαλίας - Π.Γ.Ν. Λάρισας (2005-2009). Είναι ειδικός Ουρολόγος από τον Ιανουάριο 2010. Τον ίδιο χρόνο έλαβε τον τίτλο του ΄΄Fellow of the European Board of Urology΄΄ (FEBU) κατόπιν εξετάσεων. Το 2011 έλαβε τίτλο Μεταπτυχιακών Σπουδών (MSc) από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παν/μίου Μακεδονίας στη Θεσ/νίκη. Το 2015 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής του Παν/μίου Θεσσαλίας με θέμα: ΄΄Μελέτη προγνωστικών και προβλεπτικών παραγόντων καρκίνου της ουροδόχου κύστης. Διερεύνηση των συστημάτων NEP/Νευροπεπτιδίων και ουβικουϊτίνης/πρωτεασώμα-τος/NFκB΄΄ και βαθμό ΄΄Άριστα΄΄.

Το 2012 έκανε μετεκπαίδευση στην Ενδοουρολογία στην Κλινική Ουρολογίας & Παιδοουρολογίας (EBU Certified Training Center) του Ακαδημαϊκού Νοσοκομείου Sozialstiftung Bamberg - Klinikum am Bruderwald στην Γερμανία. Το 2013 έλαβε πιστοποίηση εκτέλεσης υπερήχων της ειδικότητας της Ουρολογίας από το Υπουργείο Υγείας κατόπιν εξετάσεων. Από το 2016 είναι πιστοποιημένος Ουρολόγος από το γερμανικό κράτος.

Στο διάστημα 03/2010-03/2011 εργάστηκε στην Ουρολογική Κλινική του Παν/μίου Θεσσαλίας – Π.Γ.Ν. Λάρισας ως Επικουρικός Επιμελητής. Κατά το διάστημα 10/2012-04/2016 εργάστηκε ως ιδιώτης Ουρολόγος στην Λάρισα. Από τον 04/2016-09/2017 εργάστηκε ως Επιμελητής Β΄ στην Κλινική Ουρολογίας & Παιδοουρολογίας του Ακαδημαϊκού Νοσοκομείου Sozialstiftung Bamberg - Klinikum am Bruderwald. Την περίοδο 2017-2019 εργάστηκε ως Ουρολόγος στο Κ.Υ Λάρισας και παρείχε κλινικό και χειρουργικό έργο στην Ουρολογική Κλινική του Παν/μίου Θεσσαλίας - Π.Γ.Ν. Λάρισας στην οποία και είναι Επιμελητής Β΄ από τον Οκτώβριο 2020.

Έχει διατελέσει Ακαδημαϊκός Υπότροφος της Ουρολογικής Κλινικής του Παν/μίου Θεσσαλίας - Π.Γ.Ν. Λάρισας και του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας-Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας. Έχει σημαντικό ερευνητικό έργο (16 διεθνείς και εγχώριες κλινικές μελέτες). Είναι κριτής και μέλος του Συντακτικού Συμβουλίου σε αρκετά ξενόγλωσσα περιοδικά. Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας και της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας / European Association of Urology. Έχει συγγράψει άρθρα σε ξενόγλωσσα περιοδικά και κυρίως στο πεδίο του καρκίνου της ουροδόχου κύστης. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.